Hafjell skimaraton logo

Rennregler

Norges Skiforbunds regler for turrenn gjelder for arrangementet.

All påmelding er bindende. Ingen del av startkontingenten blir refundert selv om den påmeldte av ulike årsaker (sykdom osv.) ikke kan delta. Deltakere som ikke følger rennreglene kan bli diskvalifisert.

Påmelding

Ordinær påmelding åpner så snart vi har fått godkjenning på smittevernplanen.

Dette skjer via http://hafjellskimarathon.no/ eller direkte på EQTiming

Skiforsikring/skilisens

Deltagers ansvar. Engangsforsikring koster 150,- (hel- og halvmarathon), 60,- (ungdomsklasse og voksne i familieklassen). Kjøpes ved påmelding i EQ Timing. Har du helårsforsikring kan du se bort fra dette.

Startnummer

Som et smitteverntiltak vil vi sende startnummeret i posten til de som melder seg på innen ordinær frist.

Etter dette kan startnummer hentes på Mosetertoppen fra kl 0800 lørdag frem til rennstart. Ved henting av startnummer må  SMS med startnummer fremvises .Vi benytter engangsbrikker. Egne brikker skal ikke brukes.

Deltakerne er pliktig til å gå med synlig startnummer som er festet på brystet gjennom hele rennet. Det er ikke tillatt å brette eller dekke til startnummeret.

Det er viktig at du starter med eget startnummer/egen identitet pga. sikkerhet.

Tidtaking

Tidtakerbrikken er en integrert del av startnummeret. Egne brikker skal ikke brukes.

Startordning 2021

Blir endelig besluttet i forbindelse med godkjenning av smittevernplan.

Foreløpig skisse:

11.00 Fristil, halvmarathon, damer/herrer

11.15 Klassisk, halvmarathon, damer/herrer

12.00 Fristil, helmarathon, damer/herrer

12.15 Klassisk, helmarathon, damer/herrer

 

Seeding

I helmaraton starter de 15-25 beste i plog forran. Disse blir seedet på bakgrunn av xc-ranking listen. Det vil også bli brukt skjønn.

Det er mulig å legge fra seg ski 20 minutter før start.

Øvrige distanser/klasser: ingen seeding

Rennkontor

Mosetertoppen Skistadion fra kl 0800 lørdag den 22.2. Følg skilting fra Nermo hotell og mot Mosetertoppen skistadion. Det tar ca 15 minutter fra Nermo og opp til stadion.

Protestfrist

En protest må foreligge innen 15 minutter etter publisering av uoffisiell resultatliste for hver klasse.

Protesten skal være skriftlig og et gebyr på kr 250,- skal betales når protesten leveres på rennkontoret.

Se ellers rennreglementets §361

Sperretid

For løpere som skal gå helmarathon er det mulig å gå inn på Hornsjø høyfjellshotell dersom det er behov. Her er det toaletter, og mulighet for å kjøpe seg en matbit .

Det er satt sperretid på Moksjøbekken, etter ca 30 km løp, på 3 timer og 45 minutter. Da vil løpere bli tatt hånd om og ved behov fraktet ned til stadion.

Brutte løpere

Er du uheldig å må bryte rennet av en eller annen grunn er det svært viktig at du melder ifra om dette slik at vi kan sjekke deg ut av konkurransen, og vet at du er i god behold. Si i fra til nærmeste funksjonær, eller send sms til 904 03 110.

Swix smøreservice

Swix er behjelpelig med smøretips og hjelp ved start. Alle de fire matstasjonene har litt utstyr for enkel bistand for de som har behov.

Mat/drikkestasjon

Det serveres mat og drikke på matstasjoner ved Sjøsetra, Hornsjø (kun helmarathon), Hitvegen (kun helmarathon) og Pellestova. Se løypekart for ytterligere informasjon.

På matstasjonene serveres blant annet Enervit drikke, banan, kjeks og nøtter.

Parkering

Det er flere parkeringsmuligheter oppe på Mosetertoppen. Parkeringsavgiften er på kr 50,-. For en effektiv trafikkavvikling oppfordrer vi på det sterkeste alle deltakere som kommer med bil om å betale på forhånd med Vipps. Vipps-kode: 81858. Vær ute i god tid, noe avstand til stadion fra parkering må påregnes.

Gratis gondol

Alle som ønsker å ta gondolen til start reiser gratis ved å vise frem startnummer.

Påkledning

Rennet går i fjellet og været kan skifte raskt. Vi anbefaler særlig deltakere i trim og famileklassen om å sjekke værmeldingen og kle seg etter været. Ta med ekstra klær om nødvendig.

Kuldegrense

Kuldegrense for Hafjell Ski Marathon er på -25℃

Vær- og føreforbehold

Dersom forholdene er slik at rennets jury mener det er for stor risiko for løperne å ta seg frem over fjellet, tas det forbehold om rett til å avbryte/avlyse, eventuelt utsette rennet eller starttidspunkt på kort varsel. Ved behov kan det bli satt nye spor med scooter underveis i arrangementet.

Avlysning (ihht Norges Skiforbund sitt regelverk)

Ved avlysning av våre arrangement før arrangementsdagen kan arrangøren beholde 50 % av startkontingenten til dekning av utgifter.

Dersom arrangementet må flyttes til et annet sted på samme dato, eller avlyses for deretter å bli gjennomført på en senere dato, eller for å bli flyttet til et annet sted på en ny dato, har de som var påmeldt til den opprinnelige dato, men som ikke stiller til start på ny dato ikke krav på tilbakebetaling av noen del av startkontingenten.

Ved avlysning i løpet av arrangementsdagen på grunn av plutselig oppståtte vær-/klimatiske forhold eller annen «force majeure», beholder arrangør startkontingenten.

Transport, overnattingskostnader og lignende vil ikke bli refundert ved avlysning av arrangementet.

Miljø

Vær vennlig å ikke kaste søppel i løypa. Ta med søppel til nærmeste matstasjon.

Dusj/garderobe

Det er ikke dusjmuligheter på Mosetertoppen Skistadion.

Kiosk

Det er gode muligheter for å kjøpe mat og drikke fra kiosken i teltet på stadion.

Bilder/film

Det vil bli tatt bilder i forbindelse med arrangementet. Bildene kan bli benyttet i kommersiell sammenheng – som annonser og reklamekampanjer. Presse/media og andre aktører kan også benytte disse bildene. Dersom du som deltaker ønsker å reservere deg mot slik bruk, ta kontakt med Rennkontoret.

PREMIUM PARTNERE
STRATEGISKE PARTNERE