Hafjell skimaraton logo

Rennregler

Norges Skiforbunds regler for turrenn gjelder for arrangementet.

Regler rundt stavlengde fra Norges Skiforbund finner du her. De nye stavlengdene gjelder ikke for klassen funksjonshemmet (FH)

All påmelding er bindende. Ingen del av startkontingenten blir refundert selv om den påmeldte av ulike årsaker (sykdom osv.) ikke kan delta. Deltakere som ikke følger rennreglene kan bli diskvalifisert.

Påmelding

Ordinær påmelding innen onsdag den 21.02 kl. 23.59. Dette danner grunnlag for seeding i Klassisk Helmarathon.

Det åpnes opp for etteranmelding fredag den 23.02 kl. 09.00. Det kan etteranmeldes fram til kl. 10.00 på renndagen.

Dette skjer via http://hafjellskimarathon.no/ eller direkte på EQTiming

Skiforsikring/skilisens

Deltagers ansvar. Engangsforsikring koster 130,- (hel- og halvmarathon), 50,- (ungdomsklasse og voksne i familieklassen). Kjøpes ved påmelding i EQ Timing. Har du helårsforsikring kan du se bort fra dette.

Startnummer

Kan hentes på Sport1 Hafjell fredag 23.2 kl. 16.00-20.00, lørdag 24.2 kl.12.00-18.00, eller på rennkontoret på Mosetertoppen Skistadion 25.2 fra kl. 08.00. Vi benytter engangsbrikker. Egne brikker skal ikke brukes. NB: Sport1 har flyttet til Kiwi bygget.

Deltakerne er pliktig til å gå med synlig startnummer som er festet på brystet gjennom hele rennet. Det er ikke tillatt å brette eller dekke til startnummeret.

Det er viktig at du starter med eget startnummer/egen identitet pga. sikkerhet.

Tidtaking

Alle deltagere får utdelt engangsbrikker for tidtaking. Egne brikker skal ikke brukes.

Startordning

11.00 Klassisk, helmarathon, damer/herrer

11.10 Fri, helmarathon, damer/herrer

11.20 Fri, halvmarathon, damer/herrer

11.25 Klassisk, halvmarathon, damer/herrer

11.25 Valgfri teknikk, trim halvmarathon, damer/herrer

11.30 Fri, 13 km ungdomsklasse, damer/herrer/FH

11.35 Klassisk, 13 km ungdomsklasse, damer/herrer/FH

11.40 Valgfri teknikk, 13 km familieklasse / Trimklasse

Rennkontor

Mosetertoppen Skistadion 25.2.2018 kl. 08.00.

Protestfrist

En protest må foreligge innen 15 minutter etter at de tre første er i mål i hver klasse.

Protesten skal være skriftlig og et gebyr på kr 300,- skal betales når protesten leveres i målhuset rett etter målgang eller på rennkontoret.

Sperretid

Sperretid er satt til kl 13.30 ved passering etter første runde.

Brutte løpere

Er du uheldig å må bryte rennet av en eller annen grunn er det svært viktig at du melder ifra om dette slik at vi kan sjekke deg ut av konkurransen, og vet at du er i god behold. Si i fra til nærmeste funksjonær, eller send sms til 416 36 850.

Swix smøreservice

Swix er behjelpelig med smøretips før start, og har smøreservice halvvegs ved passering Mosetertoppen Skistadion.

Mat/drikkestasjon

Mat og drikke serveres ved Lienden, Pellestova og ved passering (start/mål). På mat/drikkestasjonene serveres Enervit energidrikk, vann, banan og Polly Turmiks (nøtteblanding).

Parkering

Det er flere parkeringsmuligheter oppe på Mosetertoppen. Parkeringsavgiften er på kr 50,-. Betales på respektiv p-plass enten kontant eller med Vips. For en effektiv trafikkavvikling oppfordrer vi på det sterkeste alle deltakere som kommer med bil om å betale på forhånd med Vips. Vips-kode: 81858. Alle som har betalt med Vips får «fast track» på parkeringen!

Gratis gondol

Alle som ønsker å ta gondolen til start reiser gratis ved å vise frem startnummer.

Påkledning

Rennet går i fjellet og været kan skifte raskt. Vi anbefaler særlig deltakere i trim og famileklassen om å sjekke værmeldingen og kle seg etter været. Ta med ekstra klær om nødvendig.

Kuldegrense

Kuldegrense for Hafjell Ski Marathon er på -25℃

Vær- og føreforbehold

Dersom forholdene er slik at rennets jury mener det er for stor risiko for løperne å ta seg frem over fjellet, tas det forbehold om rett til å avbryte/avlyse, eventuelt utsette rennet eller starttidspunkt på kort varsel. Ved behov kan det bli satt nye spor med scooter underveis i arrangementet.

Avlysning (ihht Norges Skiforbund sitt regelverk)

Ved avlysning av våre arrangement før arrangementsdagen kan arrangøren beholde 50 % av startkontingenten til dekning av utgifter.

Dersom arrangementet må flyttes til et annet sted på samme dato, eller avlyses for deretter å bli gjennomført på en senere dato, eller for å bli flyttet til et annet sted på en ny dato, har de som var påmeldt til den opprinnelige dato, men som ikke stiller til start på ny dato ikke krav på tilbakebetaling av noen del av startkontingenten.

Ved avlysning i løpet av arrangementsdagen på grunn av plutselig oppståtte vær-/klimatiske forhold eller annen «force majeure», beholder arrangør startkontingenten.

Transport, overnattingskostnader og lignende vil ikke bli refundert ved avlysning av arrangementet.

Miljø

Vær vennlig å ikke kaste søppel i løypa. Ta med søppel til nærmeste matstasjon.

Dusj/garderobe

Det er ikke dusjmuligheter på Mosetertoppen Skistadion.

Kiosk

Det vil bli muligheter for å kjøpe mat og drikke fra kiosken i teltet på stadion.

Bilder/film

Det vil bli tatt bilder i forbindelse med arrangementet. Bildene kan bli benyttet i kommersiell sammenheng – som annonser og reklamekampanjer. Presse/media og andre aktører kan også benytte disse bildene. Dersom du som deltaker ønsker å reservere deg mot slik bruk, ta kontakt med Rennkontoret.

 

 

 

PREMIUM PARTNERE
STRATEGISKE PARTNERE