Hafjell skimaraton logo

Rennregler

Norges Skiforbunds regler for turrenn gjelder for arrangementet.

All påmelding er bindende. Ingen del av startkontingenten blir refundert selv om den påmeldte av ulike årsaker (sykdom osv.) ikke kan delta. Deltakere som ikke følger rennreglene kan bli diskvalifisert.

Påmelding

Rennet har grunnet Covid 19 begrenset antall plasser i 2021.

Ordinær påmelding åpner FREDAG 5.FEB 12:00, og stenger når påmeldingen er full, eller senest onsdag 17.feb 10:00

Dette skjer via http://hafjellskimarathon.no/ eller direkte på EQTiming

Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på: Hvis rennet blir avlyst pga koronarestriksjoner refunderer vi påmeldingsavgiften i sin helhet.

Skiforsikring/skilisens

Er deltagers ansvar. Engangslisens koster 150,- (hel- og halvmarathon). Kjøpes ved påmelding i EQ Timing. Har du helårslisens kan du se bort fra dette.

Startnummer og adgang til stadion/løyper

Som et smitteverntiltak kan vi ikke slippe familie eller støtteapparat inn på stadion. Av samme årsak vil vi sende startnummeret i posten til de som melder seg på innen ordinær frist. 

Etter dette kan startnummer hentes ved parkeringen frem til rennstart. Ved henting av startnummer må  SMS med startnummer fremvises .Vi benytter engangsbrikker. Egne brikker skal ikke brukes.

Deltakerne er pliktig til å gå med synlig startnummer som gir adgang til stadionområdet. Startnummer skal være festet på brystet gjennom hele rennet. Det er ikke tillatt å brette eller dekke til startnummeret.

Det er viktig at du starter med eget startnummer/egen identitet pga. sikkerhet.

Det vil være ulike fargede startnummer for ulike starter slik at vi kan holde kohortene helt adskilt. Det er tillatt å ankomme stadion tidligst 45 minutter før oppgitt start. Det er ikke tillatt å bli værende på stadion etter målgang. Gå i mål og deretter direkte til bilen.

Tidtaking

Tidtakerbrikken er en integrert del av startnummeret. Egne brikker skal ikke brukes.

Startordning 2021

Blir endelig besluttet i forbindelse med godkjenning av smittevernplan.

Foreløpig skisse:

11.00 Fristil, halvmarathon, damer/herrer. Trimklasse og turrenn, 100 deltakere.

11.15 Klassisk, halvmarathon, damer/herrer. Trimklasse og turrenn, 100 deltakere.

11.45 Fristil, helmarathon, damer/herrer. Turrenn, 200 deltakere.

12.00 Klassisk, helmarathon, damer/herrer. Turrenn, 200 deltakere.

 

Seeding

I helmaraton starter de 15-25 beste i plog forran. Disse blir seedet på bakgrunn av xc-ranking listen. Det vil også bli brukt skjønn.

Det er mulig å legge fra seg ski ca 30 minutter før start.

Øvrige distanser/klasser: ingen seeding

Rennkontor

Mosetertoppen Skistadion fra kl 0900 lørdag den 27.feb. Følg skilting fra Nermo hotell og mot Mosetertoppen skistadion. Det tar ca 15 minutter fra Nermo og opp til stadion.

Protestfrist

En protest må foreligge innen 15 minutter etter publisering av uoffisiell resultatliste for hver klasse.

Protesten skal være skriftlig og et gebyr på kr 250,- skal betales når protesten leveres på rennkontoret.

Se ellers rennreglementets §361

Sperretid

For løpere som skal gå helmarathon er det mulig å gå inn på Hornsjø høyfjellshotell dersom det er behov. Her er det toaletter, og mulighet for å kjøpe seg en matbit .

Det er satt sperretid på Moksjøbekken, etter ca 30 km løp, på 3 timer og 45 minutter. Da vil løpere bli tatt hånd om og ved behov fraktet ned til stadion.

Brutte løpere

Er du uheldig å må bryte rennet av en eller annen grunn er det svært viktig at du melder ifra om dette slik at vi kan sjekke deg ut av konkurransen, og vet at du er i god behold. Si i fra til nærmeste funksjonær, eller send sms til 9115 6471.

Swix smøreservice

Swix er behjelpelig med smøretips og hjelp ved start. Alle matstasjonene har litt utstyr for enkel bistand for de som har behov.

Mat/drikkestasjon

Det er vår intensjon å serveres mat og drikke på matstasjoner ved Sjøsetra, Hornsjø (kun helmarathon), Hitvegen (kun helmarathon) og Pellestova. Se løypekart for ytterligere informasjon.

Utvalg og rutiner på matstasjoner vil bli spesifisert i smittevernprotokollen. I år serveres det ingen drikke/mat etter målgang av smittevernhensyn.

Parkering

Det er flere parkeringsmuligheter oppe på Mosetertoppen. Parkeringsavgiften er på kr 50,-. For en effektiv trafikkavvikling oppfordrer vi på det sterkeste alle deltakere som kommer med bil om å betale på forhånd med Vipps. Vipps-kode: 81858. Vær ute i god tid, noe avstand til stadion fra parkering må påregnes.

 

Påkledning

Rennet går i fjellet og været kan skifte raskt. Vi anbefaler særlig deltakere i trim og famileklassen om å sjekke værmeldingen og kle seg etter været. Ta med ekstra klær om nødvendig.

Kuldegrense

Kuldegrense for Hafjell Ski Marathon er på -25℃

Vær- og føreforbehold

Dersom forholdene er slik at rennets jury mener det er for stor risiko for løperne å ta seg frem over fjellet, tas det forbehold om rett til å avbryte/avlyse, eventuelt utsette rennet eller starttidspunkt på kort varsel. Ved behov kan det bli satt nye spor med scooter underveis i arrangementet.

Avlysning 

Det er usikre tider med korona, og vi er avhengig av godkjenning fra myndighetene. Hvis rennet blir avlyst refunderer vi påmeldingsavgiften i sin helhet..

Transport, overnattingskostnader og lignende vil ikke bli refundert ved avlysning av arrangementet.

Miljø

Vær vennlig å ikke kaste søppel i løypa. Ta med søppel til nærmeste matstasjon.

Dusj/garderobe

Det er ikke dusjmuligheter på Mosetertoppen Skistadion.

Kiosk

Om vi får lov vil det være kiosk i teltet på stadion med begrenset utvalg.

Bilder/film

Det vil bli tatt bilder i forbindelse med arrangementet. Bildene kan bli benyttet i kommersiell sammenheng – som annonser og reklamekampanjer. Presse/media og andre aktører kan også benytte disse bildene. Dersom du som deltaker ønsker å reservere deg mot slik bruk, ta kontakt med Rennkontoret.

PREMIUM PARTNERE
STRATEGISKE PARTNERE